Muzik.
Kita semua tahu bahawa terdapat banyak jenis muzik di dunia. Di dalam bahagian ini , saya akan menerangkan tentang dua genre music iatu HIP-HOP  dan CLASSICAL Muzik. Kedua-dua genre ini amat berbeza dengan satu sama lain. Mari kita belajar dengan lebih mendalam lagi tentang kedua-dua genre music ini dengan mengenali :

- Sejarah mereka
- Sub-genre mereka
- Golongan manusia mana yang difokuskan oleh lagu ini dan ;
-Penyanyi terkenal yang menyanyi lagu genre itu.


Hip-Hop.

Click to set custom HTML
MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com
Di dalam rakaman ini , kita dapat mendengar contoh-contoh muzik hip-hop. 


Sejarah Hip-Hop.
Sebuah produk integrasi lintas-budaya, rap berakar dalam kebudayaan Afrika kuno dan tradisi lisan. Hip-hop dipercayai berasal di Bronx dengan seorang DJ bernama Kool Herc Jamaica. Gaya Herc's deejaying terlibat membaca sajak di atas instrumental. Di pihak rumah, Herc akan rap dengan mikrofon, dengan menggunakan segudang rujukan di rumah. Salinan dari pihak rumah Herc akan melayang melalui Brooklyn, Manhattan. Herc dan DJ blok lain pihak membantu menyebarkan mesej hip-hop di sekitar bandar dan lahirlah pengikut.


 
Sub-genre Hip-Hop dan Penyanyi lagu sub-genre tersebut.
Di dalam genre ini , ia boleh dibahagikan kepada sub-genre sebagai berikut dan anda boleh mendengar contoh lagu itu di playlist di bawah. :)
 


1) Gangsta ( Ice- Tea - First In The Morning )

2) Old School ( Melle Mel : The Message )

3) West Coast ( Dr. Dre - Nuthin' but AG Thang )

4) East-Coast ( De la Soul - saturdays )

5) Crunk ( Lil Jon - Get Low )
Picture

Golongan manusia mana yang difokuskan dalam genre muzik ini
.
Selalunya , manusia di golongan remaja yang gemar mendengar lagu genre hip-hop kerana kerancakkannya. saya juga , gemar lagu genre hip-hop. ia membuat saya bersemangat dan gembira. Jarang ada orang tua yang gemar mendengar lagu sejenis ini. Ibu bapa saya tidak gemar kerana mereka mangatakan bahawa lagu hip-hop ini semua merepek.

Klassik.

Sejarah Muzik Klassik
Benih zaman Klasik dimulakan oleh sejumlah komposer yang namanya sekarang telah dilupakan seperti Schobert dan Honnauer dari jerman. serta lebih bersejarah nama dihormati, termasuk Gluck, Boccherini dan sekurang-kurangnya tiga Johann Sebastian Bach putra: Carl Phillip Emmanuel, Wilhelm Friedmann, dan Johann Christian. Mereka adalah wakil dari tempoh yang berbeza-beza digambarkan sebagai Rococo atau Galante, bekas menyiratkan bergerak berperingkat jauh dari kecerdasan dari Baroque Tinggi, gaya yang terkini seluruhnya novel berdasarkan simetri dan kepekaan, yang mendominasi muzik dari terkini setengah dari abad ke-18 melalui dua komposer signifikansi luar biasa: Joseph Haydn dan Wolfgang Amadeus Mozart. Listen Read phonetically.

Sub-genre Klassik dan Penyanyi lagu sub-genre tersebut.
Di dalam genre ini , ia boleh dibahagikan kepada sub-genre sebagai berikut dan anda boleh mendengar contoh lagu itu di playlist di bawah. :)

MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com1) Cinematic (Ocean Blues)

2) Solo ( Inside my wilderness - Janet dunbar)

3) Minimalist ( The great learning - Cornelius cardew)

4) Small Ensamble( William Schuman)

5) Contemporary Music ( Andarolo )

Picture

Golongan manusia mana yang difokuskan dalam genre muzik ini
.

Semua golongan manusia boleh mendengar lagu klassikal. ia bergantung kepada kegemaran masing-masing. Di dalam kajian saya , saya dapati bahawa orang zaman dahulu gemar mendengar lagu seperti ini kerana pada zaman mereka , hip-hop dan r&b semua belum lagi popular. Saya juga dapati bahawa jika saya tidak dapat tidur pada waktu malam , saya akan mendengar lagu seperti itu tetapi pada pendapat atuk dan nenek saya , dahulu mereka gemar mendengar lagu klassik dan perlahan. :)


DALAM KESELURUHAN.

Muzik adalah sesuatu bahagian penting di dalam hidup kita. Pada pendapat bsaya, muzik itu mustahak kerana mereka bolah bermain dengan emosi kita semua.. Jika saya sedang bersedih  , Saya akan mendengar lagu yang menceriakan saya. :) Muzik boleh membuatkan kita mengenang masa lalu. Muzik Klassik dan Hip-Hop amat berbeza. Buat saya, lagu klassik boleh membuat saya mahu tidur tetapi lagu genre Hip-Hop membuat saya terloncat-loncat. muzik genre apa yang didengari adalah berdasarkan kegemaran masing-masing. Sehingga Berjumpa Lagi ! :)